Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

V.P.L.™ = Variable Pulsed Light


VPL™ vertegenwoordigt de laatste generatie binnen de technologie van effectieve permanente ontharing. VPL is dan ook het resultaat van jarenlange research die uitgevoerd werd door een team van medische laserspecialisten van Energist Group in Swansea, Wales. 
variable pulsed light
De recentste technologische ontwikkelingen tonen aan dat VPL veiliger is en betere resultaten geeft dan de bestaande ontharingslasers en IPL-systemen
 
Zowel laser, IPL- en VPL-systemen gebruiken gepulseerd licht om de groeicellen van de haren te vernietigen. Hierbij wordt een techniek gebruikt die wereldwijd bekend staat als de 'Selective Photothermolysis', of eenvoudiger gezegd: het licht dat de haren opvangen wordt omgezet, waardoor de groeicellen van het haar vernietigd worden. (Zie ook laser en IPL.)De Energist-UltraPlus onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke VPL-systeem:
VPL betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen (micropulsen) waarbij, afhankelijk van het huidtype, er gekozen kan worden tussen 2 tot 15 micropulsen, met een duur van 7 tot 385 milliseconden binnen één flits, de zichtbare 'macroflits' of 'macropulse'.Deze onderverdeling van een flits in gelijkwaardige miniflitsen hebben de volgende voordelen t.o.v. laser- en IPL-systemen:
  1. één VPL flitsDe temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft
  2. Het is absoluut veilig voor de huid
  3. Ook fijne haren verdwijnen
  4. Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden
  5. Minder donkere haren kunnen behandeld worden
  6. De behandeling is nagenoeg pijnloos
  7. Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn


   Lees hier enkele ervaringen met de VPL-definitieve ontharingsmethode!